Mainos
Mainos

Merivartioasemat saavat uudet partioveneet

Venekalusto uusitaan, koska merivartiostojen toimintatapa on muuttunut takavuosien pitkistä veneretkistä nopeisiin yhden tehtävän operaatioihin.

Rajavartiolaitos uusii merivartioasemien partioveneet lähivuosina.

Uusien partioveneiden prototyyppiä rakennetaan jo, ja seuraavien 5-6 vuoden aikana kaikkien Suomen merivartioasemien partiovenekalusto uusitaan kokonaan.

Uusista partioveneistä tehdään tarjouspyynnöt syksyllä, kun lähiviikkoina valmistuvan prototyypin koeajot on ajettu.Tarjouspyyntö koskee noin 20:tä venettä.

Venekaluston uusimisen syynä on merivartiostojen toimintatavan muuttuminen takavuosien pitkistä veneretkistä nopeisiin yhden tehtävän operaatioihin.

Lisää vauhtia ja kokoa

Nyt käytössä oleva merivartioasemien partiovene on noin 12 metriä pitkä, uudesta veneestä halutaan vähän yli 14-metrinen. Nopeutta nostetaan 30 solmusta yli 40:een. Myös prototyyppi toimii matalissa vesissä, ja se kulkee kahden vesijetin ja kahden dieselmoottorin propulsiojärjestelmällä.

Uutta venettä voi käsitellä kaksi henkilöä ja meripelastustehtävissä vaaditaan kolmen hengen miehistö samoin kuin nykyisinkin. Sairaskuljetuksia varten on kaksi paaripaikkaa. Hätätapauksissa voidaan ottaa mukaan reilusti enemmänkin pelastettavia.

Merivartiosto tekee valvontatyössään myös poliisitehtäviä kuten ruorijuoppojen kiinniottoa. Uudessa veneessä on otettu huomioon tämän vaatima toimistotyö eli kuulustelu- ja kirjoitustilat.

Tulevaisuus tuo myös veneessä kuljetettavat tarkkuusalkometrit, jotta ruorijuopumuksesta epäiltyä ei tarvitse enää kuljettaa verikokeita varten terveyskeskukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot