Mainos
Mainos

Merivartiosto tutkii törkeää maahantulon järjestämistä

Suomenlahden merivartiosto tutkii törkeän laittoman maahantulon järjestämistä.

Merivartiosto on kuulustellut suomalaista miestä pääepäiltynä törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä. Henkilön epäillään tuoneen tai järjestäneen matkan Suomeen yhteensä viidelletoista tšetšeeni-taustaiselle Venäjän kansalaiselle.

Henkilöt ovat saapuneet ilman viisumeita Turkista Suomeen kolmella eri lennolla tämän vuoden huhtikuussa.

Kaikki Suomeen saapuneet henkilöt ovat anoneet turvapaikkaa välittömästi Suomeen saavuttuaan. Tutkinnanjohtaja yliluutnantti Matti Kettusen mielestä juttu on kaukana tavanomaisesta.

- Ei tällainen todellakaan mitenkään arkipäiväistä ole. Törkeän tapauksesta tekee se, että siihen epäillään liittyvän järjestäytynyttä rikollisuutta. On tuotu järjestelmällisesti maahan useita henkilöitä monta kertaa.

Laittoman maahatulon järjestämiseen epäillään osallistuneen myös yhden Suomessa asuvan henkilön sekä yhden Suomeen saapuneen turvapaikanhakijan.

Kahden Suomeen saapuneen turvapaikanhakijan epäillään lisäksi syyllistyneen väärennysrikokseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot