Mainos
Mainos

Merivartiostojen yhdistämisen suunnittelu alkanut

Pohjanlahden ja Saaristomeren merivartiostot on tarkoitus yhdistää ensi vuoden alusta lähtien.

Pohjanlahden ja Saaristomeren merivartiostot yhdistävät suunnitelmien mukaan toimintansa ensi vuoden alusta. Yhdistymisen johdosta Vaasan esikuntayksikkö lakkautetaan ja syntyvän suurvartioston hallintopaikka on Turku.

Merivartiostoilla on vajaa kolme viikkoa aikaa suunnitella hallinto- ja tukitoimintojensa yhdistämistä. Suunnitelmat luovutetaan Rajavartiolaitokselle syyskuun puolessa välissä, jonka jälkeen laitoksella tehdään lopulliset päätökset siitä, miten toiminnot yhdistetään.

Pohjanlahden merivartioston komentajan Matti Möttösen mukaan yhdistymisen käytännön toimet viedään läpi vuosien 2004 ja 2007 välisenä aikana. Vaikka henkilöstöjärjestelyjä joudutaan tekemään sekä Vaasassa että Turussa, niin alustavissa suunnitelmissa esikunnissa työskenteleviä siviilihenkilöitä ei irtisanota tai pakkosiirretä johonkin toiseen toimipaikkaan.

Upseeriston tilanne on Möttösen mukaan huomattavasti hankalampi, sillä heille ei niin vaan löydetä uutta esikuntaa johdettavaksi. Upseeristo joutuukin varautumaan siihen, että toimipaikka vaihtuu.
- Henkilöstön sijoittamiseksi pyritään löytämään yksilöllisiä ratkaisuja ja esimerkiksi lähivuosien aikana tapahtuvat eläkkeellejäämiset otetaan huomioon. Työpaikkoja vähenee yhdistymisen vuoksi, mutta vielä tässä vaiheessa en pysty arvioimaan sitä, moniko työpaikka katoaa, kertoi Möttönen Vaasassa.

Möttösen mukaan yhdistyssuunnitelmien tekemisessä tärkein lähtökohta on se, että Pohjanlahden merivartiostoasemat sekä Vaasassa toimiva Meripelastuslohkokeskus pystyvät toimimaan yhtä hyvin kuin aiemminkin. Vaikka esikunnan lakkauttaminen olikin Pohjanlahden merivartiostolle huono uutinen, niin Möttösen mielestä positiivista on se, että merivartostoille annettiin väljät perusteet, miten suunnitella hallintoyksiköiden yhdistämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme