Mainos
Mainos

Merivartiostolta odotetaan tietoa kohuhavainnosta: Oliko Suomen edustalla sukellusvene?

Merivartioston on määrä kertoa tänään lisätietoja huhtikuun lopulla sattuneesta sukellusvene-epäilystä.

Merivoimat havaitsi mahdollisen vedenalaisen kohteen 27. huhtikuuta Helsingin edustalla. Etsintäalueelta saatiin uusi havainto seuraavana yönä.

Kohdetta etsittiin pinta-aluksilla, ja varoitus annettiin myös käsisyvyyspommeilla.

Havainto-olosuhteet Helsingin edustalla olivat verrattain hyvät, kun havaintoja vedenalaisesta kohteesta tehtiin huhtikuun lopussa.

Huhtikuussa merivesi on vielä varsin tasalämpöistä. Erilämpöiset kerrostumat mutkistavat äänen kulkua merivedessä ja vaikeuttavat havaintojen tulkintaa.

Merivoimien lisäksi tapausta tutkii Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö. Alustavana rikosnimikkeenä on epäilty alueloukkaus.

– Merivoimat tekee teknistä analyysia tapahtuneesta, ja me teemme rikosprosessin mukaista esitutkintaa, kertoi Suomenlahden merivartioston apulaiskomentaja Ismo Siikaluoma huhtikuussa.

Apulaiskomentaja kertoi, että kyseessä on ensimmäinen vedenalainen alueloukkausepäily. Viime vuonna tutkittavana oli useampia epäiltyjä ilmatila-alueloukkauksia.

Jos tutkinnassa löytyy epäilty, etenee asia syyttäjälle. Esimerkiksi viime vuonna ilmatilaloukkausten esitutkinnat kuitenkin lopetettiin, koska epäiltyjä ei löytynyt. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme