Mainos
Mainos

Merivoimien alukset törmäsivät Saaristomerellä

Merivoimien miinalautta Pansio ja komentoalus Viiri törmäsivät illalla Saaristomerellä sotaharjoituksissa. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja.

Onnettomuuden syy ei ole vielä selvillä. Merivoimien esikunnasta todettiin, että alukset ilmeisesti vaan ajautuivat liian lähelle toisiaan ennen kuin väistötoimenpiteet aloitettiin. Näkyvyyttä alueella heikensi sateinen ja pimeä sää.
Miinalautta Pansio ehti pysäyttämään vauhtinsa ajoissa. Sen vuoksi törmäyksen iskuvoima oli vähäinen ja suuremmilta vaurioilta vältyttiin.

Törmäyksessä lasikuituinen komentovene Viiri vaurioitui vesirajan yläpuolelta, kun sen sivu osui hiljaisella nopeudella teräksisen miinalautan keulaan. Aluksella ei ollut uppoamisvaaraa ja se pystyi jatkamaan matkaa.
Miinalautta Pansiossa oli kyydissä henkilökuntaan kuuluvia ja 17 varusmiestä. Varusmiehistä 10 kuului aluksen miehistöön. Komentovene Viirissä oli kahdeksan henkilökuntaan kuuluvaa. Törmäyksessä vaurioitunut komentoalus Viiri siirrettiin Pansion sataman laituriin Kasnäsiin, jossa sen vauriot arvioidaan ja päätetään jatkotoimista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot