Mainos
Mainos

Merivoimien komentaja vaihtuu

Merivoimien komentaja vaihtuu huomenna, kun vara-amiraali Esko Illi luovuttaa merivoimien komentajan tehtävät lippueamiraali Hans Holmströmille. Juhlallinen vaihtokatselmus tapahtuu aamupäivällä Merisotakoulussa Suomenlinnassa.

Vaihtokatselmukseen osallistuvat kaikkien merivoimien joukko-osastojen komentajat lippuineen ja lippuvartioineen sekä Sinisen Reservin ja meripuolustuspiirin yhteinen lippu edustajineen. Tilaisuuden musiikista vastaa Laivaston Soittokunta.

Lippueamiraali Hans Vilhelm Holmström on 52-vuotias ja kotoisin Helsingistä. Hän valmistui upseeriksi Merisotakoulun merikadettikurssilta vuonna 1973 ja suoritti yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1983. Lippueamiraaliksi hänet ylennettiin 4. kesäkuuta 2001. Holmström siirtyy Merivoimien komentajaksi Saaristomeren meripuolustusalueen komentajan tehtävästä.

Vara-amiraali Esko Illi siirtyy Suomen sotilasedustajaksi Euroopan unionissa, mitä tehtävää hän on hoitanut Merivoimien komentajan tehtävän ohella jo 5. kesäkuuta lähtien.

Saaristomeren meripuolustusalueen komentajaksi on nimitetty kommodori Veli-Jukka Pennala.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot