Mainos
Mainos

Merkel kiitteli Halosta Berliinissä

Tarja Halonen ja Angela Merkel ovat tänään keskustelleet ensi kuussa alkavasta Suomen EU-puheenjohtajuudesta sekä Nokian ja Siemensin yhteistyöstä.

Presidentti Tarja Halonen on ollut tänään Berliinissä Saksan teollisuusliiton BDI:n vieraana. Hän on tavannut Saksan liittokansleri Angela Merkelin sekä liittopresidentti Horst Köhlerin. Halosen ja Merkelin tapaamisen pääaiheena oli ensi kuussa alkava Suomen EU-puheenjohtajuus.

Saksan ja Suomen johtajat pitävät Nokian ja Siemensin yhteistyötä osoituksena maiden välisistä tiiviistä suhteista.

Halonen kiitteli EU:n tuloksia paremmiksi, kuin miksi kansalaiset ne usein mieltävät. Tärkeintä on voittaa yhteiselle politiikalle kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen luottamus. Nokian ja Siemensin päätös yhdistää verkkotoimintansa on Halosen ja Merkelin mielestä konkreettinen esimerkki maiden tiiviistä ja ongelmattomista suhteista.

- Toivottavasti saamme kansainvälisen kokoisen ja laatuisen jätin tälle alueelle, Halonen toivoi.

Jokainen puheenjohtajuus on tärkeä

Valtiorouvat kiistivät pontevasti saksalaisessa lehdistössä esitetyt arviot, joiden mukaan Suomen EU-puheenjohtajuus on vain tekninen välivaihe 2007 alussa alkavaa Saksan osuutta odoteltaessa.

- Jokainen puheenjohtajuus on tärkeä. Odotamme Suomelta panostusta erityisesti tieteeseen ja tutkimukseen sekä EU:n laajenemisen kriteerien sorvaamiseen, Merkel luetteli.

Hän kiitteli Halosta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kutsumisesta Suomen isännöimään EU:n huippukokoukseen keskustelemaan energiapolitiikasta.

- EU:n puheenjohtajuus on kuin viestijuoksu. Kun yksi pudottaa kapulan, niin muidenkaan ponnistukset eivät riitä hyvään lopputulokseen, konkretisoi Halonen Suomen heinäkuun alussa alkavan puheenjohtajuuden merkitystä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme