Mainos
Mainos

Mertala edustaa jälleen Vanhasen rinnalla

Euroopan unioni ja 17 Välimeren maata kokoontuvat ensi viikon sunnuntaina huippukokoukseen Pariisissa. Puheenjohtajamaa Ranskan järjestämään kokoukseen on kutsuttu 27 EU-maata, 12 Barcelonan prosessiin osallistuvaa Välimeren maata sekä Libya, Kroatia, Bosnia-Hertsegovina, Montenegro ja Monaco.

Suomea edustavat kokouksessa pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja presidentti Tarja Halonen. Mukana Pariisissa ovat myös rouva Sirkka Mertala ja tohtori Pentti Arajärvi.

Kokouksessa on tarkoitus hyväksyä julkilausuma EU:n ja Välimeren maiden yhteistyön tiivistämisestä. Keskusteluteemoja ovat talous, ympäristön- ja väestönsuojelu, opetus ja tutkimus sekä poliittinen vuoropuhelu.

Sunnuntai-iltana ohjelmassa on valtion- ja hallitusten päämiesten epävirallinen illallinen. Maanantaina 14. heinäkuuta on vuorossa Ranskan kansallispäivän paraati sekä Ranskan presidenttiparin, Nicolas Sarkozyn ja Carla Brunin tarjoama lounas päämiehille.

EU ja Välimeren alueen maat aloittivat yhteistyönsä kehittämisen Barcelonassa 1995. Barcelonan prosessin tavoite on ollut edistää rauhaa, vakautta ja taloudellista kehitystä alueella.

Suomi on tukenut työtä alusta asti ja pitänyt kiinni siitä, että myös Välimeren alueen ulkopuolisten EU-maiden pitää voida osallistua yhteistyöhön tasavertaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme