Mainos
Mainos

Metalli- ja rakennusliitto hylkäsi palkankorotusehdotukset

Metalli- ja rakennusliitto hylkäsivat työnantajien ensimmäiset palkankorotustarjoukset iltapäivällä alkaneissa työehtosopimusneuvotteluissa. Työnantajien esitykset ovat kustannusvaikutuksiltaan alle kaksi prosenttia, kun molemmat liitot havittelevat neljän prosentin sopimuksia.

Työnantajien mukaan heidän tarjouksensa jättäisi tilaa veron kevennyksille; työntekijäliittojen mielestä hallitukselta ei ole tulossa veropakettia auttamaan liittokierrosta.

Työnantajien mukaan työvoimakustannukset nousevat tänä vuonna ilman sopimuskorotuksiakin 0, 8 prosenttia. Rakennusliitto tavoittelee kustannusvaikutuksiltaan neljän prosentin sopimusta.

Myöskään metalliliitto ei tyydy työnantajan tarjoukseen. Esitys on lähes samansuuruinen kuin rakennusalalla: kustannusvaikutukset 1, 8 prosenttia.

Molemmat liitot jatkavat neuvottelujaan maanantaina. Metallin sopimus olisi mahdollista hyväksyä jo seuraavana päivänä, kun työnantajien ja työntekijöiden päättävät elimet kokoontuvat.

Tekstiili- ja vaatetustyöväen liitto Teva tavoittelee metalliakin suurempia eli kustannusvaikutuksiltaan 4,5 prosentin työehtosopimuksia.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot