Mainos
Mainos

Metalli löysi tuposovun

Tuloratkaisun kannalta keskeisen metalliteollisuuden neuvotteluissa on päästy ratkaisuun.

SAK:laisen Metallityöväen liiton ja Metalliteollisuuden keskusliiton ratkaisu koskee noin 120 000 palkansaajaa, ja se on ratkaiseva tuloratkaisun kattavuuden saavuttamiseksi. Neuvottelutulos noudattaa palkankorotusten osalta keskusjärjestöjen neuvottelutuloksessa sovittua linjaa.

Kaksivuotisen sopimuksen ensimmäiselle vuodelle on luvassa 1,60 markan tai 2,1 prosentin suuruinen yleiskorotus. Ohjepalkkojen korotus on 1,60 markkaa tunnille. Toisen vuoden osalta metallialalle ei sovelleta prosenttilinjaa, vaan alalle on tulossa pelkkä markkaratkaisu, joka tuo tuntipalkkoihin lisää 1,07 markkaa. Tämän lisäksi toisen sopimusvuoden palkkoihin tulee paikallisesti sovittava työkohtainen 35 pennin palkkaerä.

Työaikoja sekä työelämän laadullisia kysymyksiä koskevat ratkaisut noudattelevat keskusjärjestöjen aiemmin sopiman neuvottelutuloksen linjauksia. Metalliliiton valtuusto on kutsuttu koolle kello 10:ksi Messukeskukseen käsittelemään ratkaisua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme