Mainos
Mainos

Metalli: Metso maksattaa miljoonaosinkonsa työntekijöillä

Metalliliitto tuomitsee jyrkästi Metson kaavailemat henkilöstönsä vähentämisaikeet. Puheenjohtaja Riku Aalto sanoo liiton tiedoteessa, että Metson toimet joutuvat erityisen outoon valoon senkin takia, että yhtiö päätti juuri lisäosinkojen jakamisesta omistajilleen.

Aalto ihmettelee, miten yritys on jakamassa pelkästään lisäosinkoina kaksi ja puolikertaisesti sen summan, minkä säästämistä se tavoittelee saneeraustoimillaan.

Aalto muistuttaa, että Metson toimet heijastuvat erittäin voimakkaasti myös suomalaiseen metallilana alihankintaketjuun.

– Osinkoja näin avokätisesti jakavalla yrityksellä itsellään on varmaankin varaa hoitaa omat velvoitteensa viimeisen päälle. Tämä tarkoittaa sitä, että irtisanottaville maksetaan kunnollinen korvaus, Aalto korostaa tiedotteessa.

Metson suurin yksittäinen omistaja on Suomen valtio. Yhtiö on hyvin kannattava. Vuonna 2010 Metso teki puolen miljardin euron voiton ja yhtiön oman pörssitiedotteen mukaan kannattavuus parani edelleen viime vuonna. Metso ilmoitti viime viikolla jakavansa ylimääräisen 0,50 euron osingon osaketta kohti. Jo aiemmin Metso jakoi 1,70 euron osingon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme