Mainos
Mainos

Metalli: Teknologiateollisuus on työmarkkinahäirikkö

Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto pitää teknologiateollisuuden työnantajajärjestöä työmarkkinahäirikkönä.

Työntekijäpuoli on pettynyt Teknologiateollisuuden eilisiltaiseen ulostuloon, jossa se kertoi haluavansa neuvotella uusiksi raamisopimukseen liittyvät palkankorotukset heikentyneen taloustilanteen takia. .

– Kyllähän siellä näyttää nyt olevan niin paljon kiviä kengässä, että ihme ettei siellä ole jo rakkoja. Heidän politiikkansa on niin erilaista kuin kovin monen muun. Se sitten ilmenee tällä tavalla. Kyllähän se näyttää siltä, että Teknologiateollisuus haluaakin olla työmarkkinahäirikkö, Riku Aalto kuittaa.

Riku Aalto painottaa että ratkaisut työpaikoilla tehdään pääluottamusmiesten ja työnantajien kanssa.

–Meillä on ensi viikolla tapaaminen normaaliin toimintaan liittyen. Työpaikoillahan nämä asiat sitten ratkaistaan. Pääluottamusmiesten ja työnantajien kanssa käydään läpi paikalliset neuvottelut ja sehän ratkaisee, miten palkankorotukset työpaikoilla menee, Riku Aalto kertoo.

Taudinkuvasta osapuolet ovat kuitenkin samaa mieltä.Vientimarkkinat vetävät huonosti.

–Tilanne on kaksijakoinen. On yrityksiä, joilla menee erittäin hyvin ja yrityksiä, joilla ei mene hyvin, Riku Aalto kertoo.

Työnantaja haluaisikin, että suomalaisyritysten kilpailukyvyn huonontuminen ymmärrettäisiin paremmin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme