Mainos
Mainos

Metalli: Tupo-neuvottelut käyntiin

Metalliliitto haluaa aloittaa aloittaa tupo-neuvottelut välittömästi.

Metalliliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa vaatii, että nyt on aloitettava heti neuvottelut, joilla pyritään saamaan aikaan laaja, kattava ja useampivuotinen tulopoliittinen sopimus.

Vuorenmaa sanoi tänään, että neuvottelujen aloittamisen esteinä olleet ongelmat on nyt raivattu pois. Työsopimuslaista saatiin hänen mielestään aikaan kohtalainen kompromissi.

-Nyt ei ole syytä vitkastella neuvottelujen aloittamisessa, koska neuvottelupöydässä on paljon asioita, jotka vaativat myös omat selvittelynsä ennen kuin mahdollinen tulopoliittinen sopimus aikaansaadaan. Liitoille on myös syytä jättää oma soveltamisaikansa, hän mainitsi.

Vuorenmaan mielestä nyt mitataan niin työmarkkinoiden kuin hallituksenkin todellinen tahto ryhtyä yhteisvoimin suojautumaan inflaatiolta. Hän korosti, että tulopoliittinen sopimus turvaa talouden vakauden ja ennustettavuuden sekä luo edellytykset työllisyyden kohentamiselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme