Mainos
Mainos

Metalliliiton Vuorenmaa varoittaa "lääkärilakon tapaisista taudeista"

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa on kritisoinut kovin sanoin äsken päättynyttä lääkärilakkoa. Hän toivoo, että "lääkärilakon tapainen tauti ei muodostu epidemiaksi" työmarkkinoilla, koska seurauksena olisi keskustelu pakkosovittelusta ja epärealistisia sopimustavoitteita.

Vuorenmaa katsoo, että ay-liikkeen olisi pyrittävä saamaan nykyisen tuloratkaisun jatkoksi uusi tulopoliittinen sopimus, jonka päätavoitteena on työllisyyden kohentuminen, inflaation torjunta ja ennen kaikkea työntekijöiden reaaliansioiden nostaminen. Tuloratkaisun tuoman vakauden turvin voitaisiin parhaiten ylläpitää tasaista kasvua, "vaikka kansainvälinen taantuma kolkutteleekin oviamme".

Metalliliiton johtajan mukaan viisi kuukautta lakkoillut akavalainen Lääkäriliitto ohitti ay-liikkeen vastuun laajemmasta yhteiskunnallisesta hyvinvoinnista ja ennen kaikkea työllisyydestä.

-Tämän lakon seurauksena on käymässä niin, että suljetun sektorin suuripalkkaiset ovat tulossa palkkajohtajiksi syndikalismia lähentelevien toimien avulla, Vuorenmaa arvosteli Tallinnassa tänään.

-Näyttää siltä, että 1980-luvun vastaavista tapahtumista ei ole opittu mitään. Lähdetään liikkeelle vaatimaan pienipalkkaisten palkkojen korjaamista, mutta sopimuksiin ollaan valmiita vasta kun suuripalkkaisten sopimuskorotukset on saatu hoidettua.

Vuorenmaa pitikin lääkärilakon lopettamisen ainoana myönteisenä puolena sitä, että ratkaisu syntyi ilman lainsäädäntöteitse puuttumista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme