Mainos
Mainos

Metalliliitto haluaa vahvistaa luottamusmiesten asemaa

Pääluottamusmiehen työsuhteen irtisanominen tamperelaisessa metalliyrityksessä hämmästyttää Metallityöväen liiton puheenjohtajaa. Liitto aikookin esittää Teknologiateollisuudelle neuvottelujen aloittamista alan luottamusmiessopimuksesta.

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa moittii tamperelaisessa yrityksessä tapahtunutta pääluottamusmiehen työsuhteen purkamista. Vuorenmaa pitää irtisanomista järjettömänä, sillä työsopimuksen purkua koskevissa neuvotteluissa ei tullut esiin yhtään sellaista asiaa, jonka pohjalta pääluottamusmies olisi voitu irtisanoa saati purkaa työsopimus.

Työnantajan valitsema tie viedä asia työtuomioistuimen ratkaistavaksi heikentää Vuorenmaan mukaan tähän asti hyvin toiminutta sopimustoimintaa ja sen uskottavuutta.

- Jos työnantajat rapauttavat luottamusmiesorganisaation, sopimustoiminnan kehittämiseltä ja ennen kaikkea paikallisen sopimisen laajentamiselta on pohja pois, hän sanoo.

Erkki Vuorenmaan mielestä luottamusmiesten asemaa ja toimintaoikeuksia on tapauksen vuoksi vahvistettava. Metallillitto aikookin esittää Teknologiateollisuudelle neuvottelujen aloittamista alan luottamusmiessopimuksesta. Liitto perustelee vaatimustaan sillä, että nykyisten säännösten mukaisilla tuomioistuinpäätöksillä päästään liian halvalla aktiivisesta luottamusmiehestä eroon.

Tamperelainen metalliyritys Tamglass Oy purki pääluottamusmiehen työsuhteen pari viikkoa sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot