Mainos
Mainos

Metalliliitto harkitsee vielä paluuta työrauhaneuvotteluihin

Metalliliitto harkitsee vielä, palaako se takaisin työrauhaneuvotteluihin nyt kun kiista ABB:n luottamusmiehen irtisanomisesta on sovittu.

Puheenjohtaja Riku Aallon mukaan tilannetta arvioidaan uudelleen kunhan pöly on laskeutunut.

Metalliliitto ja Teknologiateollisuus kertoivat tänään, että kiista ABB:n Pitäjänmäen-tehtaan pääluottamusmiehen työsuhteen päättämisestä on saatu ratkaistua. Metalliliitto ei näin vie työsuhteen päättämistä työtuomioistuimeen.

Metalliliitto marssi ulos työrauhaneuvotteluista kiistan takia. Työmarkkinajärjestöt neuvottelevat parasta aikaa tiiviisti työelämän neuvottelujärjestelmän uudistamisesta.

ABB:n mukaan pääluottamusmies erotettiin, koska hän tuki laittomia lakkoja ja oli haluton ylläpitämään työrauhaa. Metalliliitto pitää pääluottamusmiehen irtisanomista voimakkaana hyökkäyksenä liiton luottamusmiesjärjestelmää vastaan. ABB:n toiminta osoittaa sen mukaan, että neuvottelujärjestelmässä on yhä kehittämistä.

Aallon mukaan luottamusmiehen irtisanominen pysyy voimassa saavutetusta neuvottelutuloksesta huolimatta. Osapuolten sopimus ei ole julkinen.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme