Mainos
Mainos

Metalliliitto: Maksu lankesi - telakan jatko turvattava

Metalliliitto vaatii hallitusta turvaamaan telakkateollisuuden säilymisen Suomessa.

Valtiovallalta vaaditaan päättäväisiä toimia, jotta STX:n Rauman telakan työntekijöiden työllisyys pystytään turvaamaan. Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto korostaa, ettei telakan väkeä saa nyt jättää yksin.

– Nyt nähdään, mihin maan hallituksen viime joulukuinen päätös olla tukematta suurta ristelijätilausta on johtanut. Käyttöpääomalainan myöntäminen STX:n Turun telakalle olisi varmistanut siellä täystyöllisyyden, jolloin Rauman telakallekin olisi riittänyt töitä, Riku Aalto sanoo.

Telakkayhtiö STX:n koko Rauman henkilöstö on marssinut tänään ulos työmaaltaan. Syynä on se, että aiesopimus kahden uuden lautan rakentamisesta ei toteudukaan Raumalla. Toteutuessaan tämä tilaus olisi taannut Rauman telakalle täystyöllisyyden pitkäksi aikaa.

Ilman uusia tilauksia telakoita uhkaa näivettyminen. Metalliliiton mukaan Suomi on vaarassa menettää vuosikymmenten ja jopa vuosisatojen osaamisen.

– Kysehän ei ole pelkästään telakoilla tehtävästä työstä. Pitää muistaa, että telakoiden alihankkijoita työllistävä merkitys on moninkertainen itse satamassa tapahtuvaan valmistukseen nähden. Lisäksi ala säteilee laajasti ympäri Suomea hyvinvointia tuottaen, Riku Aalto muistuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme