Mainos
Mainos

Metalliliitto neuvotteluihin vasta toukokuun lopussa

Teknologiateollisuus on halunnut nopeuttaa neuvotteluja, mutta Metalliliitto sanoo aloittavansa aikaisintaan toukokuussa.

SAK:lainen Metalliliitto pitää liittokierrosta jo varsin selvänä. Vaikka työnantajien Teknologiateollisuus on hoputtanut ripeään aikatauluun, puheenjohtaja Erkki Vuorenmaan (sd.) mukaan liitto ryhtyy neuvotteluihin uusista työehdoista aikaisintaan toukokuun loppupuolella.

Liiton valtuusto päättää 21.-22. toukokuuta tulevista sopimustavoitteista. Liittokierros nostaa palkankorotustavoitteita sen vastapainoksi, että muita työelämäuudistuksia on vaikea saada menemään läpi, Vuorenmaa varoittaa.

Hän sanoo odottavansa mielenkiinnolla, mitä hallitus voi vielä asiassa tehdä. Edelliskerralla työnantajien EK torppasi jo kertaalleen tupon, mutta pyörsi tuumaustauon jälkeen kantansa.

Myös STTK:laisen Toimihenkilöunionin mukaan nyt mennään vauhdilla kohti liittokierrosta: Teknologiateollisuus kaatoi tupon. Lisäksi useat muut keskeiset alat kuten kuljetusala kulkevat muussa sopimusrytmissä.

-Aika vaikea olisi käsittää, että tästä jollakin ilveellä vielä tulopolitiikkaa saataisiin tehtyä, TU:n puheenjohtaja Antti Rinne (sd.) kuvaa.

Yhteistyössä ilman tupoakin

Rinteen mukaan STTK:laiset liitot tekevät yhteistyötä liittokierroksellakin. Myös Vuorenmaa arvioi ainakin teollisuusliittojen pitävän yhtä ilman tupoakin.

Rinne on valmis käymään neuvottelupöytään Teknologiateollisuuden toiveiden mukaisesti jo toukokuussa. Hän pitää muun muassa työnantajaliiton palkankorotuksia ja työaikajoustoja koskevia tavoitteita kovina. Niinpä on varsin epärealistista, että sopimukset olisi tehty ennen kesälomia.

Aikataulua hidastaa myös TU:n ja akavalaisen Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestön kiista siitä, kumman sopimuksia kehenkin metalli- ja elektroniikkateollisuuden insinööriin ja muun teknisen koulutukseen saaneeseen sovelletaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot