Mainos
Mainos

Metallin kenttäväki: Heti lisää rahaa lompakkoon

Raamisopimuksen palkankorotukset eivät tyydytä Metalliliiton kenttää. Eilen saavutetun neuvottelutuloksen mukaan palkankorotukset olisivat 25 kuukaudessa yhteensä 4,3 prosenttia.

– 6 prosentin palkankorotustavoite oli aika hyvä. 4,3 prosenttia olisi hyvä, jos se olisi lyhyemmälle aikavälille, arvioi Turun metallityöväen ammattiosaston puheenjohtaja Antero Palomäki.

Palomäen mukaan metallityön arvostus pitäisi nostaa ansaitsemalleen tasolle.

– Metalli on joskus ollut palkkajohtaja. Siihen pitäisi päästä. Työnantajan mukaan ei ole koskaan hyvä aika korottaa palkkoja, Palomäki sanoo.

– Näillä ehdoilla en ole valmis hyväksymään sopimusta, hän jatkaa.

"Tilanne on hankala"

Myös Vaasassa on odotettu raamia korkeampia palkankorotuksia, kertoo Vaasan metallityöväen ammattiosaston puheenjohtaja Sauli Mielty.

– Tässä on ollut maltillisia vuosia. Kentällä halutaan lompakkoon heti enemmän rahaa, Mielty tiivistää.

Raamisopimuksen ansioksi Mielty näkee ainakin lomapalkan jaksotuksen poistumisen työttömäksi jäädessä. Kentällä katsotaan kuitenkin hänen mukaansa ennen muuta palkankorotusprosentteja.

– Tilanne on kaikin puolin hankala. Huomenna iltapäivällä olemme viisaampia, kun näemme, miten Metallin valtuusto tähän reagoi, Mielty pohtii.

Metalliliiton liittovaltuusto käsittelee huomenna raamisopimusta. Liittovaltuusto päättää, voidaanko raamisopimuksen pohjalta käynnistää uudelleen neuvottelut teknologiateollisuuden ja liiton muiden sopimusalojen työehtosopimuksista.

"Kokonaisuus ratkaisee"

Lahden metallityöväen ammattiosastosta kerrotaan, että raamisopimus jakaa tuntoja.

– Pelkät prosentit ovat vaadittuja alhaisempia, mutta tekstipuolella on aika paljon parannuksia, puntaroi ammattiosaston puheenjohtaja Markku Nikki.

Nikki kiittelee esimerkiksi vuosittaisia seniorivapaita, joissa 55-vuotiaat ja sitä vanhemmat saisivat joka vuosi kolmen päivän vapaat kuntoutukseen. Tämä auttaisi Nikin mukaan työelämässä jaksamisessa.

Se, korvaavatko laadulliset uudistukset palkankorotusten tasoa, on Nikin mielestä hyvä kysymys.

– Kokonaisuus ratkaisee, hän uskoo.

Raamiratkaisun toteutuminen voi vielä kariutua teknologiateollisuuden kiistoihin, sillä suurimman vientialan poisjäänti tekisi sopimuksesta liian suppean.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme