Mainos
Mainos

Metallin osaajista pulaa

Länsirannikon telakat kilpailevat metallin osaajista.

Länsirannikon suuret telakat ja metallialan yritykset tarvitsevat lähiakoina tuhat uutta metallin ammattilaista. Kilpailu työntekijöistä on kovaa ja yritykset rekrytoivat nyt ahkerasti väkeä eri puolilta Suomea. Näinä päivinä metallin väkeä houkutellaan Pohjanmaalta.

Samasta työvoimasta kilpailevat Aker Finnyardsin Turun telakka, Porin Mäntyluodon telakka, Rauman telakka, Valmet Automotive Uudessakaupungissa ja osittain myös Nokia Salossa. Kaikkiaan tuhatkunta metallin osaajaa saa työtä, mutta samaa väkeä tarvitaan myös kasvavissa Pohjanmaan metallipajoissa.

Aker on löytänyt kaksi kolmasosaa tarvitsemastaan väestä Varsinais-Suomesta, loppu kolmannes haravoidaan nyt ympäri Suomea. Ihmiset eivät kuitenkaan lähde enää niin innokkaasti etelään työn perässä, etenkään kun työn jatkuvuuteen telakka-alalla ei uskota sokeasti.

Samaan aikaan kun osaajille on töitä, osittain tai kokonaan työttömiä on Metalliliiton kortistossa noin 12 000 henkilöä kuukausittain. Alan vaatimukset ovat kasvaneet ja työpaikan saanti vaatii koulutusta. Koulutetut nuoret ovatkin varmimpia työn perään lähtijöitä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme