Mainos
Mainos

Metallin valtuuston puheenjohtaja: Kilpailukykysopimus ei "läpihuutojuttu"

Metalliliiton liittovaltuustossa on odotettavissa äänestys kilpailukykysopimuksen hyväksymisestä, valtuuston puheenjohtaja Pentti Mäkinen arvioi.

Mäkisen mukaan työajan pidentäminen ja palkkojen nollakorotus ovat valtuustossa hiertäviä kysymyksiä.  

– Ei se missään nimessä ole läpihuutojuttu, vaan valtuustossa tullaan käymään haastava keskustelu, Mäkinen sanoo.  

Metalliliiton hallitus päätti eilen lähteä mukaan kilpailukykysopimukseen. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 12-8. Liiton valtuusto päättää asiasta ensi perjantaina.  

– Vuosiin valtuustossa ei ole äänestetty, mutta uskon, että tässä asiassa äänestetään, Mäkinen sanoo.

Mäkisen mukaan valtuustossa niin SDP:n kuin vasemmistoliiton ryhmissä löytyy vastustusta kilpailukykysopimuksen hyväksymiselle. SDP:llä on valtuustossa selvä enemmistö.  

Mäkinen itse kannattaa sopimuksen hyväksymistä. Hän näkee 24 tunnin työajan pidentämisen pienempänä pahana kuin sopimuksen kaatumisesta mahdollisesti aiheutuvat hallituksen toimet.  

– Jos sopimus kaatuu, tulee erilaisia maksuja ja työttömien asema heikkenee. Kenties jonain päivänä myös yleissitovuus katoaisi, jos maan hallitus saa jatkaa touhujaan, Mäkinen sanoo.  

Mäkisen mukaan valtuustossa varmasti keskustellaan Metalliliiton liittokokouksen tuoreen linjauksen ja kilpailukykysopimuksen ristiriidasta. Liittokokous päätti, että pitkällä aikavälillä liitto tavoittelee työajan lyhentämistä. Kilpailukykysopimus kuitenkin lisää työaikaa 24 tunnilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme