Mainos
Mainos

Metallityöväenliiton Vuorenmaa huolissaan alan työllisyydestä

Metallityöväenliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaan mielestä metalli- ja elektroniikkateollisuuden työllisyyden parantamiseksi tarvitaan ripeita päätöksiä. Vuorenmaan mukaan ratkaisu löytyy vientiteollisuudesta.

Työllisyyden parantamiseksi tarvitaan nopeita ja käytännöllisiä päätöksiä, Metallityöväenliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa vaatii.

-Metalli- ja elektroniikkateollisuuden suhdanneraportti on niin korutonta kertomaa, että sen pitäisi nyt herättää päättäjät, Vuorenmaa sanoi tänään Jyväskylässä.

Vuorenmaan mukaan työttömyysturvan lyhentäminen ja porrastukset ovat poppakonsteja, joilla ei työllisyyttä paranneta. Hänen mielestään on virhe keskittyä pelkästään palvelualojen työllisyyttä kohentaviin toimenpiteisiin, vaikka ne ovatkin tärkeitä. Hän odottaa valtion tulevalta budjettiesitykseltä selkeitä esityksiä, joilla Suomen vientiteollisuuden kilpailukykyä kohennetaan.

-Vientiteollisuuden kautta tulee se kansantalouden lisäarvo, jolla voidaan ylläpitää hyvinvointia, hän huomauttaa.

Vuorenmaa ehdottaa vientiä tukeviksi toimenpiteiksi tuote- ja teknologiapanosten lisäämistä, vientiteollisuuden alojen koulutuksen kohentamista ja vientitakuujärjestelmien parantamista. Hän perää myös yrityksiltä panostusta kilpailukyvyn ja tuottavuuden kohentamiseen.

-Osaavasta työvoimasta on syytä pitää kiinni suhdannetaantuman aikana, hän sanoo.

Vuorenmaa antaa tunnustusta Metalliteollisuuden keskusliiton jäsenyrityksille siitä, että ne eivät ole tehneet joukkoirtisanomisia ensimmäisten suhdannetaantumakuukausien aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme