Mainos
Mainos

Meteorologi: Ensi viikolla jopa +20 astetta lähellä!

Sää lämpenee vappua ja ensi viikkoa kohden. Ensi viikolla ylletään jo laajasti 15 asteen lukemiin ja paikoin 20 astettakin voi olla lähellä.

Tänään tiistaina Itä-Suomessa on mitattu kevään toistaiseksi korkeimpia lämpötiloja. Tohmajärvellä on ylletty lähes 18 asteeseen. Samaan aikaan muualla maassa lämpötilat ovat olleet 0-5 asteessa ja paikoin on satanut räntää.

Sateet ovat vähenemässä vappua kohden ja Suomeen pääsee virtaamaan laajemminkin lämmintä ilmaa kaakosta. Viikonloppuna lämpötilat ovat yleisesti 10-15 asteessa. Joitain sateita on kuitenkin liikkeellä ja sateessa lämpötilat laskevat.

– Ihan kohtalaiselta näyttää kuitenkin vappusää. Vappupäivänä sunnuntaina idässä voi olla 17-18 astetta, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää jatkaa lämpenemistään ensi viikolla, kun korkeapaine vaikuttaa Suomen säähän.

– Ensi viikon alkupuolella suuressa osassa maata päästään 15 asteeseen. Jos aurinko pääsee kunnolla paistamaan, 20 astetta voi olla lähellä paikoin maan etelä- ja keskiosassa, ellei sitten kaakosta pääse joku sadealue yllättämään, toteaa Aleksi Jokela.

Auringosta maahan tulevan säteilyn teho kasvaa nyt nopeasti. UV-säteilyltä on jo syytä suojautua auringossa, sillä talven jälkeen kalpea iho palaa herkästi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme