Mainos
Mainos

Meteorologi: Kesä taisi olla tässä

MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas sanoo, että eilisen kaltaisia lämpötiloja koettaneen seuraavan kerran vasta ensi kesänä.

– Eilen mitattiin muutamalla paikkakunnalla vielä yli 24 asteen lukemia. Uutta lämpenemistä ei ole näköpiirissä, joten voi olla, että näin korkeita lukemia ei mitata ennen ensi kesää, sanoo Mäntykannas.

Tänään vielä etelässä lämmintä, pohjoisesta viilenee

Mäntykannaksen mukaan etelä- ja keskiosiin maata on vielä tänään luvassa lämmin poutapäivä, mutta pohjoisessa on epävakaista.

– Tämän ja huomisen päivän aikana kylmä rintama liikkuu Lapista Suomen yli itään, mutta tänään vielä maan etelä- ja keskiosissa on monin paikoin aurinkoista ja lämpötila nousee yli 20 asteen, sanoo Mäntykannas.

– Länsirannikolle saapuu kylmä rintama myöhään iltapäivällä, ja sää alkaa viiletä.

– Pohjoisessa päivä on epävakainen ja tulee rankkoja sadekuuroja. Myös ukkonen voi jyristä Etelä- ja Keski-Lapissa. Itä-Lapissa sää säilyy poutaisena pitempään.

Lämpötila on tänään Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 17-20 astetta ja Lapissa 14-18 astetta.

(MTV3 - Foreca)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme