Mainos
Mainos

Meteorologi: Loppuviikolla kylmenee ainakin tilapäisesti – ensilumi Pohjois-Lappiin?

Sään ennustetaan viilenevän loppuviikolla pohjoisesta alkaen.

Alkuviikko on vielä aurinkoinen ja päivälämpötilat ovat ajankohtaan nähden lämpimiä. Öisin voi olla hallaa tai yöpakkasta. Loppuviikolla sää muuttuu pilvisemmäksi ja viilenee.

Torstaina kylmä rintama ylittää Pohjois-Suomen ja viilentää säätä siellä. Torstaipäivällä sataa paikoin Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

– Torstaina etelässäkin alkaa olla sen verran sumupilveä, että pilvet eivät välttämättä hälvene enää kokonaan. Viikonlopun aikana alkaa viiletä ehkä etelässä asti. Näyttää siltä, että sää kylmenee ainakin tilapäisesti. Perjantain tienoilla Pohjois-Lappiin voi sataa ensilumi, toteaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Torstaista alkaen Lapin päivälämpötilat ovat enimmäkseen 5-10 asteessa, öisin on pakkasta. Torstaista lauantaille maan keskiosassa voi tulla joitain sateita. Laajoja syyssateita ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

– Voi olla, että sunnuntaina jäädään etelässäkin alle 15 asteeseen, mutta ennustemallit ovat vielä erimielisiä tästä, toteaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme