Mainos
Mainos

Meteorologi: Näin myrskytuulet etenevät

Paikoin myrskylukemiin yltänyt tuuli on aiheuttanut tänään häiriöitä esimerkiksi sähkönjakelussa monin paikoin läntistä Uuttamaata, Satakuntaa ja Etelä-Pohjanmaata.

MTV3:n meteorologi Mette Mannonen kertoo, että lännestä on lähestymässä voimakas matalapaineen keskus, ja se on voimistanut tuulta rannikkoseuduilla. Tuuli voimistuu entisestään aamuun mennessä, ja Perämerellä tuuli voi aamulla puhaltaa jopa myrskylukemissa.

– Huomenna kovimmat tuulet mantereella koetaan Pohjanmaalla, myös siellä tuuli voi puhaltaa puuskissa jopa 20 metriä sekunnissa. Se voi aiheuttaa paikoittain tuhojakin, esimerkiksi kaataa puita tai lennättää peltejä, Mannonen sanoo.

Tuuli puhaltaa puuskissa ja paikalliset olosuhteet vaikuttavat paljon siihen, minkälaista tuhoa se saa aikaiseksi.

Etelässä tuulet ovat kovimmillaan yön aikana, huomenna myrskylukemiin ei ylletä. Aurinko paistaa ainakin osan päivästä, mikä tekee lauantaista mukavan ulkoilupäivän - jos ei viima haittaa.

Huomenna illalla tuulet jo heikkenevät, mutta sunnuntaina ne saattavat voimistua uudelleen.

– On mahdollista, että maanantain vastaisena yönä on jälleen myrskyisää, mutta tämä ennuste tarkentuu viikonlopun aikana vielä, Mannonen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme