Mainos
Mainos

Meteorologi: Ota oikea asenne kesään

Moni lomalainen on tuskaillut kesän kanssa - tai lähinnä sen kanssa, ettei lomalla näytä lainkaan tulevan kesää. MTV3:n meteorologi Visa Salojärvi rauhoittelee harmittelijoita, vaikka alkukesä onkin ollut Suomessa epävakainen.

– Se on tyypillistä kesäsäätä siinä mielessä että sateita tulee, aurinko paistaa välillä, lämmintäkin on. Kyse on kai siitä, miten me se lämmin ymmärretään. On totuttu vissiin liian hyville tässä viime vuosina, Salojärvi sanoo.

– Keväät ovat olleet lämpimiä ja on tuntunut, että kesät ovat alkaneet jopa huhtikuussa.

Salojärvi sanoo, että sateen lomassa on tulossa toki aurinkoakin, joskaan ei tällä viikolla kovin kirkasta aurinkoa. Kesäkuun viimeisen viikon säästä näyttää tulevan vaihteleva.

Salojärvi kehottaa keskittymään kesälomalla muuhun kuin säätilan sadattelemiseen.

– Moni on tottunut siihen, että kesä on hauska, mutta sehän on asennekysymys. Sää siihen toki vaikuttaa ja pukeutuminen, mutta kaiken kaikkiaan kannattaa tyytyä siihen, mitä sieltä tulee. Kyllä sieltä saadaan vielä mukavia, lämpimiä säitä, Salojärvi lupaa.

Ainakin yksi taho on säähän tyytyväinen, vaikkei sitä pystyisikään kertomaan:

– Luonnollehan sade on tehnyt hyvää, kaikki kukoistaa, Salojärvi sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme