Mainos
Mainos

Meteorologi vapun säästä: Etelässä näyttää vähän paremmalta, pohjoiseen jopa lumipyry

Tämän hetken ennusteen mukaan vapun sää näyttää maan etelä- ja keskiosassa melko poutaiselta. Pohjoisessa voi sen sijaan sataa lunta vappuaattona. Vapun ennusteet ovat kuitenkin vaihdelleet ennustemalleissa ja ovat edelleen epävarmoja.

Viikon sää on epävakainen. Alkuviikolla sadealueita kulkee Suomen yli tasaiseen tahtiin. Keskiviikkona tuuli yltyy mahdollisesti taas voimakkaaksi.

Vapun ennusteet ovat vaihdelleet ennustemalleissa, eikä lopullista ennustetta voi edelleenkään sanoa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan etelässä näyttää kuitenkin vähän paremmalta. Vappuna voisi olla taukoa yhtenäisistä sateista maan etelä- ja keskiosassa, mutta sadekuurojen mahdollisuus on olemassa. Vappuaattona aurinko voi pilkahdella, vappupäivä näyttää melko pilviseltä. Päivälämpötilat olisivat maan etelä- ja keskiosassa kymmenen asteen molemmin puolin, aurinkoisina hetkinä jossain voidaan päästä jo 15 asteen vaiheille, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Pohjoisessa vappu sen sijaan näyttää kolealta.

– Vappuaattona pohjoisessa on tämän hetken ennusteissa lumipyryn mahdollisuus. Oulusta Itä-Lappiin ulottuvalla alueella lunta voisi tulla jopa parikymmentä senttimetriä, toteaa Markus Mäntykannas.

Myös Pohjois-Karjalassa voi tulla lumisateita.

Katso videolta viikon ennuste ja MTV:n sääsivustolta vapun paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme