Mainos
Mainos

Meteorologi varoittaa: Trombien vaara Kuopio–Kajaani-akselilla

Suomen ylitse liikkuu parhaillaan kesän ensimmäinen ukkosrintama. MTV3:n meteorologin Petri Takalan mukaan rintama on liikkeellä maan keskivaiheilla.

- Porissa tuli päivällä jo muutamia ukkonen, Kajaanin seudulla on ukkostanut huomattavasti enemmän, kertoo Takala

Ukkosrintama liikkuu Takalan mukaan suurin piirtein Pori–Kajaani-linjalla. Takalan mukaan rintamassa on mukana helteisen sään vuoksi paljon ukkosenergiaa.

- Energiaa on rintamassa sen verran, että on olemassa myös riski, että joillakin alueilla saattaa syntyä syöksyvirtauksia, myös trombeja saattaa esiintyä. Pahin alue on ehkä Kuopion ja Kajaanin välillä.

Takala kehottaa alueen ihmisiä varovaisuuteen illan aikana.

- Täytyy toivoa, että mahdolliset rajut syöksyvirtaukset iskisivät asumattomalle alueelle.

Ukkosenergia syntyy helteistä. Ukkonen purkaa kylmän yläilmamassan ja alemman helteisen ilmamassan välistä epätasapainoa.

Meteorologin mukaan illan aikana kulkevan ukkosrintaman jäänteet ovat huomenna aamulla liikkeellä Ilomantsin seutuvilla. Etelässä ei välttämättä sada vettä, vaikka rintama liikkuu myös Etelä-Suomen ohi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme