Mainos
Mainos

Raju talvimyrsky viikonloppuna? Pekka Pouta kertoo

Tammikuun sää jatkuu vuoristoratamaisena eli lauhat ja kylmät jaksot vaihtelevat. Viikonlopuksi Skandinaviaan ja Baltiaan on odotettavissa myrskyä, mutta tämän hetken ennusteen mukaan pahimmat tuulet jäävät Suomen ulkopuolelle.

Suomen pohjoispuolella on nyt erittäin kylmää arktista ilmaa, eteläpuolella puolestaan lauhaa ilmaa.

– Tällä ilmamassojen rajavyöhykkeellä kulkee voimakkaita matalapaineita, jotka nostavat Suomeen välillä lauhaa ja välillä kylmää ilmaa. Luvassa on siis paljon sateita ja nopeita lämpötilan nousuja ja laskuja. Talvimyrskykin on mahdollinen jo viikonloppuna, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Tänään keskiviikkona lunta sataa etenkin lännessä ja pohjoisessa ja ajokeli on paikoin huono lumisateen ja lauhtumisen takia. Illan ja yön aikana hajanaisia lumisateita tulee myös etelässä ja kaakossa.

Jo torstaina uusi sadealue saapuu Suomeen. Sateet alkavat lumena ja räntänä.

– Lännessä ja etelässä lämpötila nousee sateen loppupuolella plussalle ja viimeiset sateet tulevat vetenä. Varsinkin lounaassa lumipeite hupenee. Sadealue jää Itä- ja Pohjois-Suomen ylle lauantaihin asti ja lunta kertyykin itään vajaat kymmenen senttimetriä ja pohjoiseen yli kymmenen senttimetriä.

Etelä- ja länsiosassa maata perjantai ja lauantai ovat enimmäkseen pilvipoutaisia ja lämpötilat ovat pikkupakkasella. Lauantai-illaksi odotellaan jo seuraavaa lumisadetta.

– Pyry jatkuu Etelä- ja Keski-Suomessa sunnuntain. Sunnuntain lumipyryyn liittyy myrskyn mahdollisuus. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin, että pahin tuuli ja suurimmat myrskytuhot jäävät Norjaan, Ruotsiin ja Baltiaan. Suomessa kovimmat tuulet osuvat todennäköisimmin Lounais-Suomeen, tulkitsee Pekka Pouta tämän hetken ennustetta.

Tarkkoja tuuliennusteita on kuitenkin vielä mahdotonta tehdä viikonlopulle asti.

Maanantaiksi pakkanen näyttää jälleen kiristyvän ja etelässäkin olisi noin 15 pakkasastetta.

Seuraa lumisadealueiden etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat myös paikkakuntakohtaiset ennusteet, kelikamerat sekä merisäässä tuuliennusteet myös maa-alueille.

Katso ylhäältä videolta ennuste loppuviikon sadealueista ja mahdollisesta myrskystä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme