Mainos
Mainos

Meteorologin vinkit abeille: Pitkiksillä pärjää – mutta muista vedenkestävä maskara

Tänään abien penkkarirekat valtaavat kaupunkien kadut eri puolilla Suomea. MTV Uutiset kysyi meteorologi Miina Manniselta, minkä alueen lukioilla kävi säälotossa tänään paras tuuri.

Itä-Suomessa opiskelijat ajelevat kylmimmässä säässä, mutta eivät pakkaslukemat yli viiden asteen ole menossa sielläkään. Idässä sää on aurinkoinen, sen sijaan muualla maassa abien ja penkkariajojen katsojien kannattaa varautua vähän huonompaan säähän.

– Pikkupakkasta on koko maassa, joten pitkiksillä pärjää. Toppahaalareita ei tarvita asujen alle, Manninen sanoo.

– Mutta varsinkin etelässä ja lännessä kannattaa lavalle laittautua vedenkestävällä maskaralla. Sen verran sakeita voivat lumikuurot alkuiltapäivästä olla ja lumi on märkää.

Myös muualla kannattaa viimeistään iltarientoihin laittautua vähän kestävämmällä ehostuksella, sillä lumikuurot leviävät iltapäivän ja illan aikana.

– Niin ja suojalasit katsojille, sillä tänään sataa karkkia!, meteorologi muistuttaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Ajokeli muuttuu päivällä paikoin huonoksi Suomen etelä- ja keskiosissa lumisateen vuoksi.

Merialueille on annettu kovan tuulen varoitus lukuun ottamatta Suomenlahden itäosaa sekä Pohjanlahden pohjoisosaa Merenkurkusta ylöspäin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme