Mainos
Mainos

Metka matka on elämys

Päivälehden museossa Helsingissä on syyskuun loppuun koko perheelle suunnattu taidenäyttely Metka matka. Se esittelee suomalaisten lastenkirjojen kuvittajia ja heidän ajankohtaisia töitään. Samalla se juhlistaa vuonna 2002 perustetun Kuvittajat ry:n kymmenvuotista historiaa.

Näyttelyssä on 18 taiteilijan kuvitusoriginaaleja. Mukana ovat Sari Airola, Lena Frölander-Ulf, Janne Harju, Suvi-Tuuli Junttila, Liisa Kallio, Ilja Karsikas, Erika Kallasmaa, Mika Launis, Marika Maijala, Annika Mannström, Pauliina Mäkelä, Pekka Rahkonen, Alexander Reichstein, Salla Savolainen, Virpi Talvitie, Christel Rönns, Julia Vuori ja Anne Vasko.

Näyttelyssä on myös talo, jossa kuvien satuhahmot heräävät henkiin ja järjestävät yllätyksiä: vessasta esimerkiksi löytyy disko, komerosta kyklooppi ja katosta pölyimuri.

Matkan varrella museovieras saa myös heittää tarratikkaa, pehmokeilata, pelata muistipeliä, runoilla, ja tietysti piirtää metkoja kuvia - jopa ikkunoihin ja seiniin.

Metka matka -näyttelyyn on vapaa pääsy ja ryhmät voivat varata sinne myös ilmaisen opastuksen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme