Mainos
Mainos

Metropalojen varalta harjoitellaan Helsingissä

Metropalo on yksi palomiehen pahimmista painajaisista. Helsingin ja Vantaan pelastuslaitokset harjoittelivat tunneleissa sammutustöitä viime yönä.

Helsingin ja Vantaan pelastuslaitokset ovat useina vuosina harjoitelleet eri metroasemilla ja niiden välissä tulipalojen sammuttamista, niin viime yönäkin.

Harjoituksen alkutilanteessa kaapelipalo syttyi metrotunnelissa, ja palokunnat Helsingistä ja Vantaalta hälytettiin sammuttamaan paloa.

Metrotunnelipalojen ongelmana ovat nimenomaan etäisyydet ja savu.

- Ne ovat erittäin vaarallisia tilanteita, kun tunnelissa syntyy tulipalo varsinkin jos on ihmisiä paljon mukana, palomestari Sandy Nyman Helsingin pelastuslaitokselta kertoo.

- Oikeassa tilanteessa toimitaan nopeammin, nyt vähän haetaan paikkoja. Seuraava harjoitus todennäköisesti menee vähän paremmin, paloesimies Jukka Patoluoto Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo.

Helsingin metrossa on sattunut vain pienehköjä tulipaloja, mutta maailman metroissa on sattunut lukuisia pahoja ihmishenkiä vaatineita paloja. Metroasemien isännöitsijä Klaus Niskalan mukaan Suomessa metropalon todennäköisyys on erittäin pieni. Todennäköisimpiä syttymissyitä ovat tekninen vika tai tuhopoltto.

Öiset, liikenteen loppumisen jälkeen pidettävät harjoitukset jatkuvat ensi viikolla Sörnäisten ja Kaisaniemen metroasemilla.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 02.04.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot