Mainos
Mainos

Metropoliitta Ambrosius kritisoi Serbian kirkkoa

Metropoliitta Ambrosiuksen mukaan Serbian Ortodoksisen kirkon olisi 1990-luvun alussa pitänyt ottaa kielteisempi asenne Slobodan Milosevicin hallintoon.

Metropoliitta Ambrosius pahoittelee sanomalehti Kalevan haastattelussa tänään, että "Serbian patriarkaatti ei ollut riittävän kriittinen armeijan ja valtiovallan toimille".

Ambrosiuksen mukaan sota- ja konfliktitilanteessa voidaan kysyä, onko kirkko riittävän aikaisen ja kaikissa tilanteissa toiminut rauhantekijänä. Metropoliitan mielestä kirkko olisi voinut olla omilla keinoillaan olla ehkäisemässä tätäkin konfliktia.

Ambrosiuksen mukaan kirkon linjanmuutos tapahtui vasta vuosikymmenen puolivälissä, eli aivan liian myöhään. Linjanmuutoksen takana on pitkälti patriarkka Pavle joka pyrkii pitämään etäisyyttä valtioon ja puolustamaan kirkon itsenäisyyttä.
Serbian kirkko peräänkuuluttaa nykyisin Kosovon tilanteeseen rauhanomaista ratkaisua ja myös Milosevicia kehotetaan toimimaan sen puolesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme