Mainos
Mainos

Metsä-Botnian tehtaalla räjähti

Metsä-Botnian Rauman sellutehdas on jouduttu sulkemaan aamuyöllä tapahtuneen kemikaalivahingon takia.

Soodakattilalta tulevaa kuumaa sulaa purkautui liuottajan lähelle ja se pääsi vahingoittamaan läheisiä kaapeleita ja laitteistoja. Tästä seurasi useita räjähdyksiä. Onnettomuuden jälkeen tehdas ajettiin alas.

Tehtaan johtajan Kaija Pehu-Lehtosen mukaan vauriot saadaan todennäköisesti korjattua viikonlopun mittaan, ja tehdas on tarkoitus käynnistää jälleen huomenna. Pehu-Lehtosen mukaan kemikaalimassan valuttamiseen tarkoitetut rännit ovat olleet osittain tukossa, minkä vuoksi massa pääsi tulvimaan ja kaasuuntumaan.

Laitteiden korjaus maksaa alustavan arvion mukaan noin puoli miljoonaa markkaa. Tuotantokatkoksen aiheuttamia tappioita ei ole vielä arvioitu. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilö- eikä ympäristövahinkoja.

Onnettomuus oli ensimmäinen laatuaan Rauman tehtaalla, eikä vastaavaa ole muuallakaan Suomessa sattunut kuin pari kertaa. Metsä-Botnian Rauman sellutehdas on toiminut noin viisi vuotta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme