Mainos
Mainos

Metsähallituksen lakko päättyi

Lähes seitsemän viikkoa kestänyt työtaistelu Metsähallituksessa on päättynyt. Toimihenkilöjärjestö METO - Metsäalan asiantuntijat ry. ja Liikenne- ja erityisalojen työnantajat ry. hyväksyivät myöhään eilen valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen antaman sovintoesityksen.

Toimihenkilöiden työtaistelun lisäksi alalla oli työnantajien toimeenpanema työsulku. Lakko alkoi 20. helmikuuta ja työsulku seuraavan päivänä. Metsätoimihenkilöiden palkat nousevat ratkaisun mukaan 3,1 prosenttia heti ja 2,4 prosenttia ensi vuoden maaliskuun alusta, Palkkataulukot nousevat ensimmäisenä vuonna 2,9-4,1 prosenttia ja toisena vuonna 2,4 prosenttia.

Sopimukseen sisältyy taulukkokorotuksia koskeva leikkuri. Se vähentää taulukkokorotusten ns. läpilyöntivaikutuksia. Sopimus koskee Metsähallituksessa johtamis-, asiantuntija- ja erityistehtävissä työskenteleviä noin 400:aa toimihenkilöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme