Mainos
Mainos

Metsähallituksen luonnonsuojelutyö syyniin

Metsähallituksen tehokkuus luonnonsuojelualueiden hoitajana tutkitaan kansainvälisen arviointiryhmän voimin.

Ulkomaalaiset asiantuntijat setvivät valtion liikelaitoksen luonnonsuojelutyötä elokuun aikana yhdessä ympäristöministeriön ja muiden muassa Maailman Luonnonsäätiön kanssa.

Arviointiryhmä selvittää, onko suojelualueiden hoito järjestetty Suomessa hyvin ja käytetäänkö resursseja tehokkaasti. Huomiota kiinnitetään erityisesti siihen, miten Metsähallitus onnistuu luonnon ja kulttuuriperinnön suojelussa ja kuinka hyvin se pystyy tarjoamaan suojelualueiden virkistyskäyttöön liittyviä palveluita.

Arviointiryhmän raportin on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Ryhmää vetää australialainen Brian Gilligan, joka on toiminut Uuden Etelä-Walesin kansallispuistojen luonnonsuojelujohtajana.

Aiemmin luonnonsuojelualueiden hoidosta Suomessa on tehty vain yksi vastaavantyyppinen arviointi vuonna 1994.

Luonnonsuojelualueet sijaitsevat Suomessa pääosin valtion mailla. Valtaosa alueista on Metsähallituksen hoidossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot