Mainos
Mainos

Metsähallitus ennallisti 7 000 hehtaaria metsiä ja soita

Ennallistamisella pyrittiin palauttamaan alueet lähemmäs luonnontilaa ja lisätä niiden suojeluarvoa. Alueilla muun muassa lisättiin laho- ja lehtipuita ja poltettiin metsää.

Metsähallitus on ennallistanut viiden vuoden aikana 7 000 hehtaaria suojelualueiden metsiä ja soita. Aiemmin alueet olivat olleet talouskäytössä.

Ennallistamisella pyrittiin palauttamaan alueet lähemmäs luonnontilaa ja lisätä niiden suojeluarvoa. Alueilla muun muassa lisättiin laho- ja lehtipuita ja poltettiin metsää. Puustoisilla soilla täytettiin ja padottiin ojia.

Metsähallitus teki ennallistamistöitä hallinnassaan olevilla Natura-luonnonsuojelualueella eri puolilla Suomea. Alueita oli 33. Lisäksi mukana oli UPM-Kymmenen omistama Aarnikotkan metsä Repoveden Natura-alueella. Hankkeen kokonaisbudjetti oli 3,7 miljoonaa euroa.

Metsähallituksen mukaan ennallistetuilta kohteilta on löydetty esimerkiksi useita uhanalaisia ja silmälläpidettäviä kovakuoriaislajeja. Myös uhanalaisen valkoselkätikan kerrotaan hyötyneen toimista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot