Mainos
Mainos

Metsähallitus luontojärjestöjen hampaissa

Luontojärjestöjen mukaan Metsähallitus on rajaamassa useita arvokkaita kohteita Etelä-Suomen metsiä koskevan suojeluohjelman ulkopuolelle.

Luontojärjestöjen mielestä Metsähallituksen suojelualueinventoinnit eteläisessä Suomessa ovat epäonnistuneet. Järjestöt ovat ilmoituksensa mukaan löytäneet pistokokeissa runsaasti arvokkaita kohteita, jotka Metsähallitus on nyt rajaamassa Etelä-Suomen metsien suojeluohjelman Metson ulkopuolelle.

Luontojärjestöjen kritiikki ei tullut metsähallitukselle yllätyksenä. Valtionmaat on käyty läpi jo useita kertoja, eikä tässä inventoinnissa löytynyt enää kuin 4500 hehtaaria uutta suojeltavaa. Luontoväen mielestä enemmän pitäisi löytyä.

- Laatukriteerit ovat olleet liian tiukkoja. Siitä, miten tämä seuranta on tapahtunut, Metsähallitus on tehnyt vain oman arvion eli kukaan muu ei ole sitä arvioinut, toteaa metsävaliokunnan puheenjohtaja Harri Hölttä Suomen Luonnonsuojeluliitosta.

Suojeluväen arvion mukaan yksityismailla on vapaaehtoisesti suojeltu selvästi heikompia kohteita kuin valtionmailla nyt aiotaan hakata. Luontojärjestöt pohtivat jo vakavasti koko Metso-ohjelmasta irtautumista, jos inventoinnit eivät tehostu.

- Kyllä tämä pitäisi oikestaan ottaa alusta uusiksi ja niin, että sitä myös asiaan kuuluvat ministeriöt vahtivat, sanoo Harri Hölttä.

Metsähallitus ilmoitti tänään, että sille uusi inventointi sopii, jos valtio haluaa uudestaan haaskata rahaa samaan asiaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 15.11.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot