Mainos
Mainos

Metsäkanalintukannat edelleen heikot - metsästykseen toivotaan malttia

Suomen metsäkanalintukannat ovat edelleen heikot. Metsäkanalintujen yhteistiheys havaittiin tänä vuonna suoritetuissa laskennoissa alhaisimmaksi yli 20 vuoteen.

Metson, teeren ja pyyn esiintymistiheys oli sama kuin vuosi sitten, ja riekkokanta oli edelleen heikentynyt. Kanalintulajien yhteistiheys oli vähän yli 15 yksilöä metsämaan neliökilometrillä, mikä on alhaisin tulos 22-vuotisen seurannan aikana. Tulokset käyvät ilmi Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ja Metsästäjäin Keskusjärjestön metsäkanalintuseurannasta.

Heikoista kannoista johtuen syksyn metsästyksessä on huomattavia rajoituksia. Metsästäjiltä toivotaankin äärimmäistä malttia linnunmetsästyksessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot