Mainos
Mainos

Metsäkeskusten lakonuhka peruuntui

Lakon piti alkaa iltapäivällä, mutta sopu syntyi ennen sitä. Syksyn työtaisteluista on selvittämättä enää apteekkien farmaseuttien ja proviisoreiden työriita.

Metsäkeskusten toimihenkilöiden alkuviikosta uhannut lakko peruuntuu. Työriidan osapuolet hyväksyivät valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen perjantaina jättämän sovintoesityksen.

Metsäalan Asiantuntijat (Meto) ja akavalainen Metsänhoitajaliitto uhkasivat aloittaa metsäkeskuksissa työskenteleviä jäseniään koskevan lakon iltapäivällä, jos sitä ennen ei päästäisi neuvottelutulokseen.

Työehtosopimuksista on neuvoteltu Erityispalvelujen Työnantajaliiton kanssa syyskuun lopulta lähtien, jolloin alan sopimus päättyi. Erimielisyydet ovat koskeneet palkankorotuksia, palkkausjärjestelmän uudistamista ja työehtosopimuksen soveltamisalaa.

Ellei uusia lakonuhkia ilmene, syksyn työtaisteluista on selvittämättä enää apteekkien farmaseuttien ja proviisoreiden työriita. Sitä sovitellaan huomenna aamupäivällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme