Mainos
Mainos

Metsäkonealaa uhkaa lomautusaalto

Metsäkoneyrityksissä työvoiman lomautusuhka on edessä, vaikka paperiteollisuuden työselkkaus päättyisikin. Syynä on hakkuiden ja ajojen hidas käynnistyminen.

Metsäkoneet ovat seisoneet ainakin 7 viikkoa, osa koneista jopa pääsiäisestä saakka. Vaikka paperikiistan loppu häämöttää, koneyrittäjät eivät riemusta kiljahtele vielä pitkään aikaan.

Useimmat yrittäjät ovat joutuneet erilaisiin rahoitusjärjestelyihin. Ajo- ja hakkuutaksoihin vaaditaan pikaisia korotuksia.

Metsäkonealalla tilanne on kriittinen vielä viikkoja. Voi mennä jopa pari kuukautta ennen kuin hakkuut ovat kunnolla vauhdissa. Sellupuuta on runsaasti sekä vesivarastoissa että lumeen pakastettuna. Sahojen pihat ovat puolestaan täynnä haketta. Niillä sellutehtaat toimivat pitkään. Saattaa käydä jopa niin hullunkurisesti, että kun paperimiehet palaavat töihin, koneyritysten kuljettajat joutuvat pakkolomille.

Varsinaisen työkiistan aikana koneyrityksissä pidettiin kesälomia, mutta nyt sovun häämöttäessä lomautukset ovat alkaneet.

Metsäalan auto- ja koneyrittäjät ovat arvioineet alansa tappioiksi 70 miljoonaa euroa.

Osa kuljettajista ei ole jäänyt odottelemaan päivää parempaa, vaan on vaihtanut alaa jo työselkkauksen aikana. Se vain pahentaa ennestäänkin vaikeaa kuljettajapulaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme