Mainos
Mainos

Metsäkonealan neuvottelut jumissa

SAK:lainen Puu- ja erityisalojen liitto on lopettanut alan tes-neuvottelut ja ilmoitti antavansa työtaisteluvaroituksen.

Metsäkone

Ylityökielto tulee voimaan huomenna. Koneyrittäjien liitto katsoi Metsäkonealan työehtosopimusneuvotteluissa ettei alalla ole varaa minkäänlaisiin palkankorotuksiin. Yrittäjäjien mielestä metsäteollisuus on "asiakkaana asettanut koneyrittäjille vaatimuksen alan palkkojen alentamisesta".

Metsäteollisuus ry. sekä Puu- ja erityisalojen liitto sen sijaan pääsivät neuvottelutulokseen mekaanisen metsäteollisuuden työntekijöitä koskevasta työehtosopimuksesta. Sopimus on yksivuotinen ja se lisää alan palkkakustannuksia 3,1 prosenttia.

Muun muassa saha-, vaneri-, lastu- ja kuitulevy, puutalo- sekä rakennuspuusepänteollisuuteen vaikuttava sopimus koskee noin 18 000 mekaanisen metsäteollisuuden työntekijää. Puu- ja erityisalojen liiton valtuusto on käsitellyt sopimusta tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot