Mainos
Mainos

Metsänomistajia patistetaan luonnonhoitoon

Metsänomistajia kannustetaan nyt luonnonhoitoon, joka yhdistää puuntuotannon ja luonnonsuojelun. Luonnonhoito tarkoittaa käytännössä pehmeämpien metsänhoitomenetelmien käyttöä arvokkaissa elinympäristöissä, kuten puronvarsilla ja lehdoissa. Pehmeämmät metsänhoitomenetelmät soveltuvat kuitenkin moniin erilaisiin kohteisiin.

Talousmetsien luontoarvoja voi lisätä esimerkiksi kasvatettavien puulajien valinnalla ja hakkuiden tarkalla suunnittelulla. Metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ei onnistu pelkästään luonnontilaisia kohteita suojelemalla, vaan lisäksi tarvitaan myös luonnonhoitoa talousmetsissä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan joka neljäs metsänomistaja on valmis tinkimään metsiensä taloudellisesta tuotosta luonnon hyväksi, ja joka kolmas haluaa lisätä luonnon monimuotoisuutta.

Nyt metsänomistajien kiinnostus yritetään muuttaa toiminnaksi. Etelä-Suomen metsien Metso -suojeluohjelmasta voi saada rahoitusta myös talousmetsien luonnonhoitoon.

Tähän mennessä talousmetsissä on tehty luonnonhoitotöitä vain muutamalla sadalla hehtaarilla vuodessa. Tavoitteena on nostaa määrä tuhanteen hehtaariin.

(MTV3)

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu Sipoosta (Seitsemän uutiset 22.8.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme