Mainos
Mainos

Metsänomistajien kanteita kaatui puukartellijutussa

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kahdeksan metsänomistajan kanteet laajassa puukartellijutussa.

Jutussa yksityiset metsänomistajat ovat nostaneet kanteita Metsäliitto Osuuskuntaa, Stora Ensoa ja UPM-Kymmeneä vastaan, koska katsoivat, että ne olivat maksaneet raakapuusta alihintaa. Metsänomistajat vaativat yhtiöiltä vahingonkorvauksia.

Oikeus totesi, että kiellettyä tietojenvaihtoa yhtiöiden välillä oli tapahtunut, mutta sen vaikutuksesta raakapuun hintaan ei ollut näyttöä. Oikeus hylkäsi kanteet ja velvoitti kantajat korvaamaan yhtiöiden oikeudenkäyntikulut täysimääräisinä.

Markkinaoikeus totesi jo vuonna 2009, että Metsäliitto, Stora Enso ja UPM-Kymmene vaihtoivat liiketoimintaansa liittyviä tietoja ja jakoivat markkinoita lainvastaisesti. Puun ostokartelli oli voimassa vuosina 1997–2004.

Tänään annetut ratkaisut ovat ensimmäiset yksittäisiä metsänomistajia koskevassa juttukokonaisuudessa. Lisää ratkaisuja on luvassa loppuvuodesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme