Mainos
Mainos

Metsänomistajilta puuttuu tietoa yhteismetsistä

Metsänomistajilta puuttuu edelleen tietoa yhteismetsistä, joiden tarkoitus on vähentää metsien pirstoutumisesta aiheutuvia haittoja, metsäasiantuntijat arvioivat. Kiinnostus yhteismetsiä kohtaan on asiantuntijoiden mukaan viriämässä, mutta metsänomistajat ovat kuitenkin edelleen hyvin varovaisia liittymään yhteismetsiin.

Yhteydenotot ovat lisääntyneet yhteismetsälain muutoksen helpotettua viime vuonna metsien perustamista ja niihin liittymistä, mutta uusia yhteismetsiä on perustettu lain muutoksen jälkeen vain yksi.

Yhteismetsään liittymisen väitetään helpottavan metsänhoitoa ja lisäävän kannattavuutta, kun pientenkin metsäpalstojen omistajat voivat saavuttaa suurmetsätalouden edut.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot