Mainos
Mainos

Metsäntutkimuslaitos joutui säästökuurille

Metsäntutkimuslaitoksen pitää tänä vuonna hakea säästöjä tai lisärahoitusta yllättävän budjettivajeen vuoksi. Metlan hallintojohtajan Tero Oksan mukaan vaje on ainakin 1,7 miljoonaa euroa. Vajeen suuruus tarkentuu syksyllä.

Oksa arvioi tänään, että henkilöstön lomautusuhka on poistunut, mutta säästöjen keräämiseksi henkilöstöä on kehotettu vaihtamaan lomarahojaan vapaiksi. Lisäksi virkoja ei täytetä, eikä sijaisia palkata. Myös muuta toimintarahoitusta kiristetään.

Pääosin valtion budjettirahoituksella toimiva Metsäntutkimuslaitos on neuvotellut maa- ja metsätalousministeriön kanssa lisärahoituksesta, ja Oksan mukaan ministeriössä suhtaudutaan tähän periaatteessa myönteisesti. Neuvottelut valtiovarainministeriön kanssa ovat kuitenkin Oksan tietojen mukaan vielä käymättä.

Metla joutui säästökuurille, koska kuluvan vuoden tulo- ja menoarviot eivät ole pitäneet paikkaansa. Oksan mukaan vaje oli odottamaton.

-Muun muassa maksullinen palvelutoiminta ei yllä budjetoituun tavoitteeseen, mistä tulee ainakin puolen miljoonan euron vaje. Metsien terveydentilan seurantatutkimukseen osoitettu EU-rahoitus siirtyy todennäköisesti ensi vuodelle EU-lainsäädännön hitauden vuoksi, Oksa kertoi.

Metlan tutkimustoiminta rahoitetaan pääasiassa valtion budjettivaroilla. Viime vuonna budjetista osoitettiin Metlalle noin 36 miljoonaa euroa. Muiden rahoituslähteiden osuus on noin viisi miljoonaa euroa vuodessa.

Tutkimuslaitoksessa työskentelee vakituisesti noin 750 työntekijää, joista tutkijoita on noin 300. Määräaikaiset ja työllistetyt nostavat työntekijämäärän noin tuhanteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot