Mainos
Mainos

Metsäpaloja Suomen ja Venäjän raja-alueella

Suomen ja Venäjän raja-alueella Lapissa roihuaa kolme metsäpaloa. Palojen sammutus on parhaillaan käynnissä, ja tulen leviäminen riippuu paljolti sääoloista.

Inarin kunnassa Virtaniemestä 10 kilometriä koilliseen on laaja, noin yhdeksän neliökilometrin suuruinen paloalue. Viranomaisten mukaan palo on saatu hallintaan rajan molemmin puolin.

Virtaniemen tien varressa Venäjän puolella on toinen laaja paloalue, kooltaan noin kuusi neliökilometriä. Paloalueelta on noin kilometri valtakunnan rajalle. Tämän palon odotetaan leviävän Suomen puolelle jos sääolot eivät muutu.

Kolmas paloalue sijaitsee Venäjän puolella Sodankylän ja Savukosken rajalla sijaitsevasta Nuottatunturista kaksi kilometriä itään päin. Sallan palopäällikkö Teuvo Piirainen kertoi, että tuulen suunta on estänyt palon leviämisen Suomen puolelle toistaiseksi.

Suomen ja Venäjän viranomaiset ovat sopineet metsäpaloja koskevasta tietojenvaihdosta sekä sammutustöiden yksityiskohdista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme