Mainos
Mainos

Metsäpalojen sammutuksessa kokeillaan uusia menetelmiä

Sisäasiainministeriö tutkii uusia menetelmiä isojen maastopalojen sammuttamiseen. Niitä tarvitaan, koska ministeriö arvioi, että mm. ilmastomuutoksen takia suurten metsäpalojen riski Suomessa kasvaa. Ennuste ei toteutunut kuitenkaan vielä tänään, kun Kolarissa yritettiin saada syttymään jotakin sammutettavaa.

Tässä yritetään polttaa märkää lappilaista valtionmetsää Kolarissa. Menossa on sisäasiainministeriön tilaama tutkimus isojen maastopalojen sammuttamisesta Suomessa vielä uusilla menetelmillä. Kokeilussa on mukana lentokone ja muualla paljonkin käytettyjä kemikaaleja. Sammutuskokeet jäivät tältä erää kuitenkin suutareiksi, kun ei oikein ollut mitä sammuttaa.

Parastaan yritivät niin metsähallituksen kuin palokuntienkin miehet, mutta turhaan. Kaiken järjen mukaan puhalluslampuilla nyt olisi pitänyt saada aikaan kunnon roihu. Onhan esimerkiksi Kolarissa ollut jo viikkokaupalla voimassa metsäpalovaroitus. Liekö myös varoitusindekseissä jotakin uutta tutkittavaa. Mutta ensi viikolla yritetään paremmalla onnella.
(MTV3/Jarmo Kantelinen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme