Mainos
Mainos

Metsäpalot rasittavat pelastuslaitosten taloutta

Kesällä on jouduttu sammuttamaan poikkeuksellisen paljon maastopaloja. Syksystä voi tulla pelastuslaitoksille tiukka. Turvallisuus ei kuitenkaan vaarannu.

Metsäpalojen sammutustyöt ovat ajaneet pelastuslaitokset taloudellisesti ahtaalle. Syksyllä saatetaan joutua tinkimään investoinneista ja pelastushenkilökunnan kouluttamisesta.

Pelastuslaitokset kuitenkin vakuuttavat, ettei taloudellinen ahdinko vaikuta varsinaisten pelastustöiden hoitamiseen.

Metsäpaloja on ollut tänä kesänä noin 4600, mikä on poikkeuksellisen paljon. Joillakin alueilla paloja on ollut jopa viisi kertaa enemmän kuin normaalisti.

Esimerkiksi Vaalassa 30 hehtaarin palon sammuttaminen maksoi yli 200 000 euroa. Suurin kuluerä sammutustöissä ovat henkilöstön palkat. Lisäksi rahaa kuluu muun muassa polttoaineeseen ja kalustoon.

Pelastuslaitosten on mahdollista saada apua valtion kassasta. Sisäministeriön pelastusylijohtajan Pentti Partasen mukaan ministeriöön ei kuitenkaan ole kantautunut viestiä, että pelastuslaitokset olisivat jo voimavarojensa rajoilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme